Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα: Εξώδικα σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

Εικόνα του άρθρου Άρτα: Εξώδικα σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2022, 13:28
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο «ομιχλώδες» σκηνικό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, συνεχίζονται οι «αγοραίες ανωμαλίες» και τα προβλήματα.

Ο Δήμος Αρταίων απέστειλε εξώδικα σε συνολικά 7 παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς του οφείλουν περίπου 300.000 ευρώ για το 2021 από τα δημοτικά τέλη.

Αντίστοιχες οφειλές υπάρχουν και προς τον Δήμο Ιωαννιτών.

 «Στόχος είναι να ασκηθεί πίεση προς τους παρόχους προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά, που ενώ οι εταιρείες έχουν εισπράξει κανονικά μέσα από τη διαδικασία των δημοτικών τελών καθαριότητας, φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και ακίνητης περιουσίας, εν τούτους δεν έχουν αποδοθεί στον Δήμο» αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Ο δε δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το θέμα αυτό αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού. Πρόκειται για οφειλόμενα χρήματα προς τους πολίτες της Άρτας. Μέσω αυτών των χρημάτων, ο Δήμος μας παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα χαρίσουμε σε κανέναν».

Υπενθυμίζεται ότι στα δικαστήρια πηγαίνουν πολίτες κατά της «ρήτρας αναπροσαρμογής», που έχει εκτοξεύσει το κόστος του ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, από τον περσινό Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back