ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Αρσάκειο στην οικία Φρόντζου

Εικόνα του άρθρου Το Αρσάκειο στην οικία Φρόντζου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2019, 13:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η οικία Κώστα Φρόντζου άνοιξε της πόρτες της και υποδέχθηκε μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων. Το ρόλο του οικοδεσπότη ανέλαβε, εκ μέρους του Ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου (ΙΜΙΑΧ) που διαχειρίζεται στο οίκημα, ο πρόεδρος Κώστας Βλάχος, ενώ τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες ξενάγησε ο επίκουρος καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Ιωαννίνων, Γιώργος Σμύρης.

Το σπίτι του παλιού βουλευτή, δημάρχου και προέδρου της ΕΗΜ βρίσκεται στην οδό που σήμερα φέρει το όνομά του. Το σχεδίασε ο ίδιος και έζησε σε αυτό μέχρι τον θάνατό του.

«Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κ.κ. Βλάχο και Σμύρη για την αρχιτεκτονική του κτηρίου,  την οικοσκευή, την διακόσμηση αλλά και για τον τρόπο ζωής λίγες μόλις δεκαετίες πριν. Χρήσιμο συμπέρασμα της συνεργασίας αυτής είναι πως τέτοιες δράσεις θα πρέπει να γενικευθούν ώστε να εξοικειωθεί το ευρύ κοινό- με αφετηρία τους μαθητές-  με την αρχιτεκτονική, να προωθηθεί η αρχιτεκτονική παιδεία, να γίνουν γνωστοί οι αρχιτεκτονικοί θησαυροί της πόλης και να εκτιμηθεί η αξία τους» σημειώνει στην ανακοίνωση το Αρσάκειο.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back