ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΡΠΗ για προσλήψεις: «Σχεδιασμός ή αγγαρεία;»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ για προσλήψεις: «Σχεδιασμός ή αγγαρεία;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2023, 15:15
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο με ανακοίνωσή της για τη δια περιφοράς συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τον προγραμματισμό προσλήψεων, αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η περιφερειακή αρχή κάνει βιαστικούς σχεδιασμούς, την τελευταία στιγμή.

Αναφέρει ως πάγια θέση της παράταξης, να «να γίνονται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών. Είναι οι ίδιες υπηρεσίες, οι ίδιοι χώροι δουλειάς, που είδαν τα προηγούμενα χρόνια να μειώνεται δραματικά το προσωπικό τους».

Η ΑΡΠΗ παραθέτει και ένα ενδιαφέρον στοιχείο: «Μόλις το 2018 είχαν 1040 περίπου υπαλλήλους σ όλες τις περιφερειακές ενότητες, ενώ σήμερα είναι δεν είναι 750, μόνο. Όχι μόνο στις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, αλλά σοβαρότατες ελλείψεις εντοπίζονται και στο τεχνικό προσωπικό (χειριστές, Πολιτική Προστασία)».

Επίσης, αναφέρει σχετικά με τις αναλογίες συνταξιοδοτήσεων-προσλήψεων ότι «κι αυτή η φτωχή αναλογία στην πλειονότητα των προβλεπόμενων προσλήψεων έχει παραβιαστεί σε βάρος πάντα των εργαζομένων».

«Λέμε ναι στις προσλήψεις, αλλά συνεχίζουμε τον αέναο αγώνα μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κι ανακατάληψη των υπηρεσιών και τομέων που έχουν κλαπεί ή χαριστεί από την ιδιωτική πρωτοβουλία, που αν και φαντάζει αόρατη έχει τόσα λίγα και γνωστά πρόσωπα», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back