ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΡΠΗ-ΑΡΠΙ: «Κυνήγι μαγισσών στην Αποκεντρωμένη»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ-ΑΡΠΙ: «Κυνήγι μαγισσών στην Αποκεντρωμένη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2021, 11:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι παρατάξεις της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο και Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα, με κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν για τις εξελίξεις στο τμήμα Παρακολούθησης και Προστασίας Υδατικών Πόρων της Διεύθυνσης Υδάτων Ηπείρου.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι λόγω της κινητοποίησης των υπαλλήλων και της δημοσιοποίησης αποφάσεων της Αποκεντρωμένης, για τις οποίες δέχεται δημόσια κριτική για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, γίνονται μετακινήσεις στην υπηρεσία.

«Η κινητοποίηση υπαλλήλων της υπηρεσίας υπήρξε η αφορμή για να δουν την δημοσιότητα μεθοδεύσεις που έγιναν εκ μέρους της αν. Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Υδάτων Ηπείρου με τις ευχές του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Με την παρέμβαση των προηγουμένων τροποποιήθηκε το Μέτρο Μ05Σ0803 του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Ηπείρου, που απαγόρευε την επιπλέον άντληση των υπογείων αποθεμάτων του Μιτσικελίου από επιχειρήσεις, εκτός των περιπτώσεων της υδροδότησης του λεκανοπεδίου και της τροφοδοσίας της λίμνης Παμβώτιδας» αναφέρουν οι παρατάξεις.

Καταγγέλλει επίσης ότι η τροποποίηση του μέτρου, που επιτρέπει πια άντληση αποθεμάτων και από άλλες δραστηριότητες, «έγινε προς όφελος των βιομηχανιών εμφιάλωσης νερού γιατί κατά τα φαινόμενα είναι εκείνοι που έσπευσαν να αιτηθούν και να πάρουν έγκριση για άντληση επιπλέον κυβικών για τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους» και καταγγέλλει τις πρακτικές της διεύθυνσης έναντι υπαλλήλων «που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν το καθήκον τους στην κοινωνία και στο φυσικό πόρο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back