Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΡΠΗ-ΑΡΠΙ: «Η κυβέρνηση διαλύει τις λαϊκές αγορές»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ-ΑΡΠΙ: «Η κυβέρνηση διαλύει τις λαϊκές αγορές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2021, 13:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, καταγγέλλουν το νομοσχέδιο που ουσιαστικά εκχωρεί τη δραστηριότητα των λαϊκών αγορών, από τους παραγωγούς, σε πιο «κλειστά» επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Με το σχέδιο νόμου η κυβέρνηση επιδιώκει το πλήρες πέρασμα των λαϊκών αγορών στα χέρια  χονδρεμπόρων και εταιρειών και την ιδιωτικοποίησή τους, μέσα από τη δημιουργία ενός φορέα ΣΔΙΤ, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την προκήρυξη θέσεων πωλητή, τον ορισμό της τιμής για κάθε θέση. Οι θέσεις αυτές εν τέλει θα δημοπρατούνται μακροπρόθεσμα, με τον φορέα να εισπράττει το ανάλογο τέλος για κάθε μία από αυτές» περιγράφουν οι δύο αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

«Η στήριξη των μικρών παραγωγών και πωλητών εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση είναι μηδαμινή. Οι πωλητές των λαϊκών αγορών αντί να βοηθηθούν απειλούνται με πρόστιμα και πλέον με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης οδηγούνται να χάσουν οριστικά τη δουλειά τους» τονίζουν και συμπληρώνουν ότι «Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννίνων μιλάνε για ενίσχυση των λαϊκών αγορών την ώρα  που η κυβέρνηση τις διαλύει. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο».

Ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να δοθούν περισσότερες άδειες και να εξευρεθούν χώροι για τη λειτουργία όσων παραγωγών επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις λαϊκές αγορές, να υπάρξει «ουσιαστικός έλεγχος στη προέλευση των προϊόντων (π.χ. εμπορία  αγροτικών προϊόντων που αγοράζονται από χονδρεμπόρους και διατίθενται παράνομα στις λαϊκές)» και να ενισχυθούν μικροί παραγωγοί και πωλητές που έχουν πληγεί από την πανδημία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back