ΗΠΕΙΡΟΣ

Αρνητική η Καλαμιά για το επιχειρηματικό πάρκο

Εικόνα του άρθρου Αρνητική η Καλαμιά για το επιχειρηματικό πάρκο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2022, 17:28
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το τοπικό συμβούλιο Καλαμιάς δεν συμφώνησε τελικά με τη χωροθέτηση Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή.

Ο Δήμος Αρταίων σε εκτενή του ανακοίνωση, μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «λυπηρό το γεγονός» ότι μελετητές του έργου έγιναν δεκτοί με «συκοφαντίες και λασπολογία» και αναγκάστηκαν «αρχικά να διακόψουν, δηλώνοντας την άρνησή τους να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία χωρίς σοβαρότητα, αντίθετα με βωμολοχίες για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».

Πάντως, το τοπικό συμβούλιο έχει ταχθεί ομόφωνα κατά του πάρκου. Η δε δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της κάνει ένα «ανφέρ», λέγοντας ότι «ευελπιστεί ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν εκφράζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, που μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από το έργο». Το τοπικό συμβούλιο έχει αναδειχθεί από την τοπική κοινωνία με εκλογές και την εκπροσωπεί, ανεξάρτητα από τους χειρισμούς του και το κλίμα που επικράτησε στην εκδήλωση. Οπότε, δεν μπορεί πλαγίως η δημοτική αρχή να επιχειρεί να προσπεράσει την απόφασή του.

Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε ότι βλέπει «πολίτες φοβισμένους από ιδιωτικά συμφέροντα. Βλέπω επικεφαλής παρατάξεων να στέκονται σαν Πόντιοι Πιλάτοι ή να βάζουν ταφόπλακα σ’ ένα μεγάλο έργο από προσωπικό γινάτι».

Συμπλήρωσε δε ότι «δυστυχώς, δεν τόλμησε η τοπική κοινωνία της Καλαμιάς να κάνει το βήμα μπροστά, το βήμα για ένα καλύτερο αύριο. Με ψήφους 5-0 η γνώμη του τοπικού συμβουλίου είναι αρνητική, όχι όμως επί της ουσίας. Διότι το τοπικό μπερδεύτηκε και νόμισε ότι απόψε αδειοδοτεί το επιχειρηματικό πάρκο. Λυπάμαι ειλικρινά που τα fake news επικράτησαν, αλλά σέβομαι τους ανθρώπους που φοβούνται. Δεν επιφυλάσσω όμως, πλέον, τον ίδιο σεβασμό για τους πολιτικούς μου αντιπάλους που σαν άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι δίστασαν να πάρουν θέση».

Ο Δήμος επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, παραθέτει τα αντισταθμιστικά οφέλη που έχει ψηφίσει για την περιοχή: μεταξύ άλλων προτεραιότητα στις προσλήψεις, ειδικό πρόγραμμα στήριξης κοινωνικών ομάδων, υποτροφίες σε παιδιά φτωχών οικογενειών, 20% των εσόδων θα το διαχειρίζεται το τοπικό συμβούλιο κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back