ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε η πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής

Εικόνα του άρθρου Απορρίφθηκε η πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2016, 02:42
ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε, αφού δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες 120 ψήφους όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνούσε το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο τρίτο μνημόνιο, στο κλείσιμο των τραπεζών και στα capital controls.

Συγκεκριμένα, «όχι» στην πρόταση ψήφισαν 155 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ , τους ΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων. «Ναι» είπαν 96 βουλευτές από ΝΔ , Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ενώ «παρών» δήλωσαν 22 βουλευτές από ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Η συζήτηση διεξήχθη με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής αντιπολίτευσης με το θερμόμετρο να κτυπάει κόκκινο όταν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας να μην έχει διαβάσει Ζαν Ζακ Ρουσσώ, φράση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Για αγοραίο ύφος και ειρωνικές αναφορές που δεν τιμούν τον υπουργό μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας ο κ Τσακαλώτος, είπε, ότι όσα ανέφερε για τον κ Μητσοτάκη, είναι απλώς πταίσμα μπροστά στα όσα έχει πει ένας άνθρωπος που έχει πάει και στο HARVARD όπως ο κ Μητσοτάκης , ότι δήθεν ο πρωθυπουργός, είναι ψεύτης τυχοδιώκτης και λαϊκιστής.

Ένταση επικράτησε και όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον πρόεδρο της Βουλής γιατί έδωσε τον λόγο στον κ Τσακαλώτο μετά την ομιλία του κ Μητσοτάκη.

«Την διαδικασία θα την διευθύνω εγώ. «Κάντε μου μομφή» » απάντησε ο κ Βούτσης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επέμεινε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι πολιτικές και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μη, για τα όσα συνέβησαν τον Ιούλιο του 2015.

«Ο λαός δεν χορταίνει ούτε με εξεταστικές επιτροπές ούτε με συζητήσεις εντός Βουλής» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σήμερα ανέφερε ο κ Κουτσούμπας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει με την σειρά του το παιχνίδι της κοροϊδίας και του αποπροσανατολισμού, προσδοκώντας σε μία νέα κοκορομαχία.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι αποτελεί δεκανίκι της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης διαψεύδοντας παράλληλα τα σενάρια που έφερε τον κ Τσίπρα να του έχει ζητήσει να μπει στην Κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back