ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega

Εικόνα του άρθρου Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2016, 14:54
ΕΛΛΑΔΑ

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο τηλεοπτικός σταθμός στράφηκε κατά της απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Ακόμη, σήμερα αναμένεται να συζητηθούν, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Οι τρεις εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται, όπως και το Mega, κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 δημοπρατούμενες άδειες.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού και η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει στις 14 Ιουλίου. Ήδη ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έκανε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 την αρχή καταθέτοντας φάκελο.

H διαδικασία που έχει ορίσει η κυβέρνηση προβλέπει ότι οι φάκελοι θα κατατίθενται σφραγισμένοι. Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα συνέλθει η αρμόδια επιτροπή και παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους συμμετοχής για να διαπιστώσει την ύπαρξη των προαπαιτουμένων.

Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 έως τις 17 Αυγούστου, είναι όμως πιθανό να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back