ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από σιδεριές σε σιδεριές

Εικόνα του άρθρου Από σιδεριές σε σιδεριές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2023, 12:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν είναι μόνο το αγρόκτημα Κατσικά που «φιλοξενεί» εδώ και δύο χρόνια τις σιδεριές του πρώην κλειστού ξιφασκίας. Σιδεριές, παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται στον Κατσικά, «φιλοξενεί» και ο χώρος των εγκαταστάσεων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, το εργοτάξιο της πρώην ΔΕΣΕ, δίπλα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Με αφορμή περιοδεία της στον χώρο, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Πρέντζα επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της εγκατάλειψης του σκελετού του πρώην κλειστού ξιφασκίας και θέτει εκ νέου μια σειρά από ερωτήματα.

Καταρχάς αναρωτιέται «αν πρόκειται πράγματι για τμήμα του σκελετού του κλειστού της ξιφασκίας ή είναι κάποια άλλη ‘έξυπνη αγορά’ εκατομμυρίων της Περιφέρειας Ηπείρου απ αυτές που σπαταλούν λαϊκό χρήμα για να καταλήξει στο μεγάλο κεφάλαιο αντί να γίνουν έργα για την προστασία του λαού;».

Όπως επίσης γιατί αυτές οι σιδεριές δεν χωρούσαν στο αγρόκτημα Κατσικά, γιατί μεταφέρθηκαν εκεί, αν υπάρχουν κι άλλες συμβάσεις για τη μεταφορά του, τι σχεδιάζει η Περιφέρεια να κάνει και πότε.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η περιφεριακή αρχή δεν απάντησε ποτέ για τα ποσά που δαπάνησε αλλά μοίρασε σχέδια και μελέτες για αδειοδότηση που περιέγραφαν αθλητική χρήση ενώ στις τοποθετήσεις γινόταν λόγος για δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων κοκ.».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back