ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Από όλο τον κόσμο, στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Από όλο τον κόσμο, στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2024, 13:48
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Νιάρχειο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, υποδέχθηκε από την 1η Ιουλίου τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες που συμμετέχουν στο φετινό Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και στο Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Απόδημους Ηπειρώτες, ενώ στις 5 Ιούλιου ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά το θερινό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για Ομογενείς από τη Γεωργία.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 10 σπουδαστές και σπουδάστριες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Αλβανία και φιλοξενούνται στον ξενώνα του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος».

Το πρόγραμμα για ομογενείς από τη Γεωργία φιλοξενεί 10 σπουδαστές και σπουδάστριες και έχει διάρκεια δύο εβδομάδες. Το πάγιο θερινό Πρόγραμμα του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. παρακολουθούν φέτος σπουδαστές και σπουδάστριες από πολλές χώρες (Ισπανία, Κίνα, Σουηδία, Ιαπωνία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Η.Π.Α., Γερμανία, Αλβανία, Βουλγαρία, Καναδάς, Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Αυστραλία).

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το Νησί των Ιωαννίνων, το σπήλαιο Περάματος, θα περιηγηθούν στο κάστρο της πόλης, θα επισκεφθούν την πινακοθήκη της Ζίτσας καθώς επίσης την Πινακοθήκη και το Οινοποιείο Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Θα γίνουν τρεις ημερήσιες εκδρομές: στη Βεργίνα και Θεσσαλονίκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας καθώς και στη Νικόπολη και την Πάργα. Τέλος, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες θα επισκεφθούν και στο πανηγύρι στο Καπέσοβο.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν μαθήματα χορού, rafting και πεζοπορία στην περιοχή του Ζαγορίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3