ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απλήρωτοι οι 46 συμβασιούχοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Εικόνα του άρθρου Απλήρωτοι οι 46 συμβασιούχοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2020, 15:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε στάση εργασίας προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα την Άρτα καθώς οι 46 συμβασιούχοι που εργάζονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων δεν έχουν πληρωθεί για τον μήνα Δεκέμβριο.

Το σωματείο καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες για κωλυσιεργία. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα προέκυψε μετά τη συνταξιοδότηση του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κώστα Σουέρεφ στο τέλος του 2019. Ωστόσο, τα καθήκοντά του ασκεί άλλος υπάλληλος ως αναπληρωτής προϊστάμενος.

Η στάση εργασίας θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, από τις 11:30 έως τις 15:30, ενώ θα γίνει και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Εφορείας και στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου βρίσκεται η Ενδιάμεση  Υπηρεσία Διαχείρισης έργων ΕΣΠΑ (από την οποία χρηματοδοτούνται έργα αναστήλωσης όπως αυτό του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης).

«Η ευθύνη για την αβεβαιότητα, την ταλαιπωρία και την αγωνία που βιώνουν οι συνάδελφοι που ενημερώθηκαν μόλις στα μέσα του τρέχοντος μήνα για την αδυναμία έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας τους από τον εργοδότη τους με αιτιάσεις που δεν αφορούν ούτε στο ελάχιστο τους εργαζόμενους και για λόγους που ήταν προφανές ότι θα ανακύψουν εδώ και καιρό, βαραίνει τόσο την τοπική ΕΦΑ όσο και το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που αδιαφορεί για την μοίρα 46 εργαζομένων» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back