Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απεργία την Κυριακή

Εικόνα του άρθρου Απεργία την Κυριακή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2021, 20:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων προκηρύσσει απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 23 Μαΐου μετά από αίτημα του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

Καλεί συγκέντρωση στη συμβολή Χ. Τρικούπη-Μ. Αγγέλου, στις 10.30 το πρωί.

«Την Παρασκευή 14 Μάη είδε το φως της δημοσιότητας κοινή υπουργική απόφαση με την οποία επιτρέπεται  το «προαιρετικό» άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μάη! Επίσης προβλέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων με «προαιρετικό» διευρυμένο ωράριο από τις 7 π.μ. ως τις 10.30 μ.μ.» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΙ και σημειώνει ότι Παρασκευή μεσημέρι οι εμποροϋπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι θα δουλέψουν την Κυριακή 16/5 όπως δούλεψαν και την προηγούμενη 9/5, όπως θα δουλέψουν και την επόμενη 23/5 και κάθε Κυριακή «γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η εξασφάλιση των κερδών τους και η κυβέρνηση τους δίνει όλα όσα χρειάζονται για να το πετύχουν».

Σημειώνει επίσης ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων που καλούνται να δουλέψουν Κυριακή δηλώνονται 5ωρο για να μη δικαιούνται μέρα ανάπαυσης (ρεπό). Παράλληλα τμήμα εργοδοτών βαφτίζει τα εμπορικά καταστήματα (κέντρα διανομής) για να επιβάλουν τη λειτουργία τους σε κάθε αργία, στην ουσία να ανοίγουν 365 μέρες το χρόνο».

Καταγγέλλει τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις σχετικές ρυθμίσεις και προσθέτει πως «κάπως έτσι το παραμύθι περί 4ήμερων εργασίας, ελεύθερων επιλογών του εργαζόμενου στη διαμόρφωση του ωραρίου του και εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής που μας πλασάρει η κυβέρνηση της ΝΔ για να περάσει το αντεργατικό της τερατούργημα, καταρρέει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back