Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Απάτη μέσω facebook σε Άρτα και Αμφιλοχία

Εικόνα του άρθρου Απάτη μέσω facebook σε Άρτα και Αμφιλοχία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2016, 11:18
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Άρτας υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου, που έγινεσε βάρος κατοίκων της Άρτας και της Αμφιλοχίας. Για την υπόθεση σχηματίστηκεδικογραφία, για απάτη μέσω του διαδικτύου, σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού, ταπλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. 

Ο 28χρονος είχε φτιάξει πλαστά προφίλ στο facebook, τα οποία υποτίθεται ότι ανήκαν σε φιλικά πρόσωπα τωνπαθόντων και στη συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους και με το πρόσχημα τηςοικονομικής ανάγκης, τους έπειθε να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά (πουκυμαίνονταν από 25 έως 50 ευρώ), με τη χρήση κωδικών προπληρωμένων καρτών. 

Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστηςενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 24-11-2016,εξαπάτησε οκτώ πολίτες ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει τουλάχιστον άλλους δύο,από τους οποίους απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 28χρονου θα υποβληθεί στονΕισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τουςαστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλεςπαρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3