Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Απάτη με «θύμα τροχαίου» στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Απάτη με «θύμα τροχαίου» στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2023, 15:27
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Άρτα έπεσε θύμα απάτης, προχτές 21 Ιανουαρίου. Το κόλπο ήταν «συγγενής εμπλέκεται σε τροχαίο».

Η γυναίκα σήκωσε το τηλέφωνο, το Σάββατο το πρωί και άγνωστος, προσποιούμενος συγγενικό της πρόσωπο, της ζήτησε χρήματα για στενό συγγενή που υποτίθεται, είχε πέσει θύμα τροχαίου και χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση. Το άλλο επιχείρημα, είναι ότι το συγγενικό πρόσωπο είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ανήλικο παιδί και χρειαζόταν μεγάλο χρηματικό ποσό για να γλιτώσει.

Στην Ελλάδα προφανώς αυτά τα δύο επιχειρήματα πιάνουν, είτε γιατί οι εγχειρίσεις, από φυσιολογική και αναγκαία υγειονομική υπηρεσία ζωής και θανάτου καθίστανται εμπόρευμα, είτε γιατί υπάρχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού ότι τα χρήματα μπορούν να καλύψουν τα πάντα, η συγκεκριμένη σπείρα προσπαθούσε να τα εφαρμόσει προς όφελός της.

Το θύμα τρομοκρατήθηκε και πείστηκε να πετάξει από το μπαλκόνι του σπιτιού της μια σακούλα με 10.000 ευρώ.

Τη σακούλα παρέλαβε μια άγνωστη, μέλος του κυκλώματος.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Άρτας η αστυνομία ανακάλυψε την ταυτότητα της γυναίκας και «συνέδεσε» άλλες τρεις απόπειρες εξαπάτησης, με τις ίδιες μεθόδους. Εν τέλει, χτες 22 Ιανουαρίου η συγκεκριμένη συνελήφθη στον Προμαχώνα, ενώ διάβαινε τα σύνορα με Βουλγαρία.

Η αστυνομία πάντως επάνω της βρήκε μικροποσά.

Η συλληφθείσα προσήχθη στο τμήμα Ασφάλειας Άρτας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back