πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντλίες θερμότητας με μεγαλύτερη επιδότηση στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Αντλίες θερμότητας με μεγαλύτερη επιδότηση στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2024, 13:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι αντλίες θερμότητας είναι η λύση που προκρίνει η κυβέρνηση, για το πρόβλημα των μικροσωματιδίων και της ρύπανσης τον χειμώνα, στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Θοδωρή Σκυλακάκη, το επόμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» θα προβλέπει μεγαλύτερες επιδοτήσεις για αντλίες και στα Γιάννενα, που κάνουν «πρωταθλητισμό» στη χειμωνιάτικη ρύπανση.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι και ο φετινός χειμώνας, με αυτούς τους ρυθμούς, φαίνεται ότι θα περάσει με «συγκατοίκηση» των πολιτών των Ιωαννίνων με την αιθαλομίχλη.

Επίσης, ένα άλλο ζήτημα είναι ότι ναι μεν οι αντλίες θερμότητας είναι μια σύγχρονη εγκατάσταση, αλλά είναι πολύ ακριβή και η ενέργεια που καταναλώνουν είναι επίσης ακριβή.

Αντίθετα, η κυβέρνηση δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία και διάθεση να παρέμβει στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης…

Σημειώνεται ότι τη λύση της μεγαλύτερης επιδότησης σε αντλίες θερμότητας, είχαν βάλει στο προσκήνιο ως αίτημα και φορείς των Ιωαννίνων, όπως το Επιμελητήριο.



ΣΧΟΛΙΑ
Janardi
Έτσι είναι, αντλία θερμότητας σημαίνει κατανάλωση ρεύματος του οποίου το κόστος είναι στα ύψη. Χρειάζεται και νέα εγκατάσταση. Αντίθετα, λέβητες πετρελαίου υπάρχουν στα περισσότερα παλιά σπίτια. Αν έδιναν επιδότηση στο πετρέλαιο θα είχαμε σημαντική επιστροφή στον παλιό τρόπο θέρμανσης. Και περιορισμό της αιθαλομιχλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3