Αντιπολεμική συγκέντρωση στα Γιάννενα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2023, 00:20

Παρατάξεις και οργανώσεις της Αριστεράς, καλούν σε αντιπολεμική συγκέντρωση στις 23 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία: Αναμέτρηση,  ΚΚΕ(μ-λ),  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ.

Αφορμή είναι η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στις 20-21 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα. Αναφέρουν ότι «έρχεται στην χώρα μας και την περιοχή (Τουρκία, Ισραήλ) για να προωθήσει τα φιλοπόλεμα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Αυτή η καθόλου τυχαία επίσκεψη συνιστά μεγάλη πρόκληση στα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού».

Συμπληρώνουν δε ότι η επίσκεψη «γίνεται λίγες μόλις μέρες πριν, συμπληρωθεί ένας χρόνος (στις 24 Φλεβάρη)από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ξέσπασμα του άδικου πολέμου- στην καρδιά της Ευρώπης-που έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, έχει αφήσει πολύ περισσότερους σακατεμένους και συνολικά οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες».

Στη συγκέντρωση καλεί και η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία σχεδιάστηκε  και εκτελέστηκε χρόνια τώρα από το αμερικανατοϊκούς πολεμοκάπηλους με στόχο τον έλεγχο του πλούτου της Ουκρανίας και την περικύκλωση της Ρωσίας. Με πραξικοπήματα και εγκαθίδρυση μιας κυβέρνησης ανδρείκελο, απόλυτα ελεγχόμενη από τους αμερικανονατοϊκούς έχουν μετατρέψει τον ουκρανικό λαό σε όμηρο των συμφερόντων τους.  Η ρώσικη κυβέρνηση εκπροσωπώντας την ολιγαρχία των σφετεριστών του πλούτου της Σοβιετικής Ένωσης , προσπαθεί από την μεριά της να πάρει μερίδιο από τον πλούτο της Ουκρανίας και να διαπραγματευτεί την θέση της στο μοίρασμα των παγκόσμιων αγορών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back