ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αντίο στον Βαγγέλη Ευαγγέλου, έναν «φωτεινό άνθρωπο»

Εικόνα του άρθρου Αντίο στον Βαγγέλη Ευαγγέλου, έναν «φωτεινό άνθρωπο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2023, 14:50
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τον θάνατο του καθηγητή Κλινικής και Μοριακής Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Imperial, Ευάγγελου Σ. Ευαγγέλου, ανακοίνωσε το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Ευάγγελος Σ. Ευαγγέλου καταγόταν από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας όπου και έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Αποφοίτησε αρχικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης. Είχε διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας του King΄s College London και υπηρέτησε στη μονάδα Φαρμακοπληροφορικής του Ερευνητικού Κέντρου ‘ΑΘΗΝΑ’ καθώς και στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Από το 2010 υπηρετούσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Ο Ευάγγελος Σ. Ευαγγέλου ήταν πηγή έμπνευσης ως πανεπιστημιακός δάσκαλος για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας και υπήρξε μέντορας για δεκάδες νέες και νέους επιστήμονες οι οποίοι, χάρη στην καθοδήγησή και την υποστήριξή του, διαγράφουν τη δική τους δημιουργική επιστημονική πορεία. Αποτέλεσε διακεκριμένη μορφή στο πεδίο της μοριακής επιδημιολογίας..» αναφέρει το Εργαστήριο με διευθύντρια την καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελία Ντζάνη.

«Ο Βαγγέλης, παρά το σύντομο του βίου του, τίμησε το Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας, το Τμήμα Ιατρικής, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τη γενέθλια γη του με το ήθος, το πλούσιο επιστημονικό του έργο, την καινοτόμο ερευνητική του σκέψη και την αμέριστη αφοσίωση του στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στην επιστήμη και στην κοινωνία. Με συντριβή αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο φωτεινό και όλοι όσες και όσοι είχαμε το προνόμιο να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Βαγγέλη, θα θυμόμαστε πάντα το σπινθηροβόλο πνεύμα και το πηγαίο χιούμορ του, την ανθρωπιά και τη συγκατάβαση του, την αγάπη του για τη ζωή και τον ενθουσιασμό του για την γνώση, τη φροντίδα και τη λατρεία με την οποία περιέβαλε τη σύζυγο και τα παιδιά του, την αξιοπρέπεια, την καρτερία και το θάρρος με τα οποία στάθηκε απέναντι στον καρκίνο» επισημαίνεται.

Προς διατήρηση της μνήμης και του έργου του, το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας ανακοινώνει τη θέσπιση ετήσιας προσκεκλημένης διάλεξης («Evangelos Evangelou Lecture») και υποτροφίας «Ευάγγελου Σ. Ευαγγέλου» στο πεδίο της ερευνητικής καινοτομίας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back