ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντίο στην Aunt Polly…

Εικόνα του άρθρου Αντίο στην Aunt Polly…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2021, 12:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Έλεν μακ Ρόρι πέθανε χτες στα 52 της μόλις χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο. Σε αυτά όμως τα 31 περίπου χρόνια καριέρας, πρόλαβε και έγινε μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς στην Αγγλία, με σεξπηρική (αλίμονο, στην Αγγλία…) θεατρική καριέρα και τη μεγαλύτερη εμφάνισή της, ως «θεία Πόλι» στο Peaky Blinders.

Η μισή Σκωτσέζα και μισή Ουαλή , ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα με ένα δευτερότριτο ρόλο στη «Συνέντευξη με ένα βρικόλακα», το 1994. Το 2006 πήρε το μεγαλύτερο δεύτερο ρόλο της, μέχρι τότε, παίζοντας τη Σερί Μπλέρ στο The Queen (την ξανάπαιξε στο Special Relationship το 2010) και την επόμενη χρονιά, ήταν εξαιρετική στο Becoming Jane. Επίσης, υπήρξε η μαμά του αντιπαθητικού Μάλφοϊ στον Χάρι Πότερ.

Στην τηλεόραση, υπήρξε «βασική» σε πολλά σίριαλ του BBC, έπαιξε ρόλους μεταξύ άλλων στον Doctor Who (εποχή 11th Doctor), στο εξαιρετικό Penny Dreadful και φυσικά, στο έπος των Peaky Blinders.

Εκεί, η «θεία Πόλι Γκρέι» καθιερώθηκε ως κάτι περισσότερο από ένα πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο και οι ατάκες της έχουν πάρει τη θέση τους στο τηλεοπτικό πάνθεον.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back