ΗΠΕΙΡΟΣ

«Αντιγόνη ως ροκ όπερα» στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου «Αντιγόνη ως ροκ όπερα» στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2023, 18:12
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια σύγχρονη θεατρική διασκευή της Αντιγόνης ως ροκ όπερας θα ανέβει στην Πνευματική Στέγη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 19:30, στο πλαίσιο του έργου «Hermes»-«Η αποκατάσταση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως πολλαπλασιαστικός παράγοντας για την πολιτιστική ενδυνάμωση του κοινωνικού πλαισίου», το οποίο χρηματοδοτείται από το διασυνοριακό πρόγραμμα «Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020».

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ένωση των Δημοσίων Θεάτρων της Απουλίας θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Αντιγόνη ως ροκ όπερα», το οποίο είναι ένα μονόπρακτο του Jean Anouilh εμπνευσμένο από τη. γνωστή τραγωδία του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Enzo Toma. Χορογραφία Elisa Barucchieri, πρωτότυπη μουσική Reverendo και σχεδιασμό φωτισμού Carlo Pastore.

Την Αντιγόνη υποδύεται η Caterina Petrarulo, τον Αίμονα ο Giorgio Consoli, τον Κρέοντα ο Franco Ferrante, ενώ η μουσικός Roberta Russo aka Kyotolp συμμετέχει ως Χορός.

Το έργο που γράφηκε κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Γαλλίας, παρουσιάζει ξανά τον μύθο της Αντιγόνης προσαρμόζοντάς τον, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά την οποία εκατομμύρια νέοι άνθρωποι πέθαιναν και έμεναν άταφοι χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την υπέρτατη υποχρέωση της ταφής των νεκρών.

Σκηνοθετημένη από τον Enzo Toma, η «Αντιγόνη ως Ροκ Όπερα» περιλαμβάνει ένα σενάριο που  αναπαριστά το παλάτι του Κρέοντα ως πεδίο μάχης, ανάμεσα σε ηλεκτρονικούς/βιομηχανικούς ήχους συνδυασμένους με προφορική μουσική, τηλεσκοπικό και αδιόρατο φωτισμό, και ανθρώπινους χαρακτήρες που συνθλίβονται μέσα στη τρέλα του πολέμου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στο έργο HERMES συμμετέχουν: το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, και  από την Ιταλία συμμετέχουν ο Δήμος του Fasano (επικεφαλής εταίρος), η Περιφερειακή Ένωση των Δημοσίων Θεάτρων της Απουλίας. Ως παρατηρητής εταίρος συμμετέχει η Περιφέρεια Απουλίας - Τμήμα Τουρισμού, Οικονομίας Πολιτισμού και Ανάπτυξης.            


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3