ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντί-HPV εμβολιασμός, 12 χρόνια μετά

Εικόνα του άρθρου Αντί-HPV εμβολιασμός, 12 χρόνια μετά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2019, 21:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όλα τα δεδομένα για τον αντί-HPV εμβολιασμό θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, η οποία θα γίνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο ξενοδοχείο Du Lac, στο πλαίσιο του σεμιναρίου-συνεδρίου παθολογίας τραχήλου. Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι στα 12 χρόνια από την έναρξη του συστηματικού εμβολιασμού κατά του καρκίνου του τραχήλου, «δεν έχουν σημειωθεί παρενέργειες περισσότερες ή διαφορετικές από αυτές που παρατηρούνται για τα υπόλοιπα σε κυκλοφορία εμβόλια, στα οποία έχει υποβληθεί η πλειονότητα του πληθυσμού της γης».

Στην Ελλάδα, τα πρώτα διαθέσιμα αποτελέσματα υπάρχουν από την Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου, με επικεφαλής συντονιστικό κέντρο αυτό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Σε περίπου 850 νέες γυναίκες που εμβολιάσθηκαν στην εφηβεία τους και που αργότερα, έχοντας ξεκινήσει την σεξουαλική τους ζωή πραγματοποίησαν και τον δευτερογενή τους έλεγχο (pap-test), παρότι αυτός έδειξε παθολογία, σε μόνο μία περίπτωση χρειάστηκε επέμβαση. Αντίθετα, σε ανάλογης ηλικίας κορίτσια που δεν είχαν εμβολιαστεί και παρουσίασαν παθολογικό pap-test αργότερα, σε ποσοστό περίπου 10% χρειάστηκε επέμβαση (δηλαδή 90 φορές συχνότερα)» σημειώνεται σε ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back