ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντί για προεκλογικό αγώνα, νομικές ενέργειες

Εικόνα του άρθρου Αντί για προεκλογικό αγώνα, νομικές ενέργειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2023, 18:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αναστολή της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Ηπείρου με επικεφαλής τον Θουκυδίδη Μουτσόπουλο κάνει γνωστή η ομάδα του συνδυασμού «Αειφόρος Ήπειρος». Ο συνδυασμός είχε ανακοινώσει την ενεργοποίησή του πέρσι το καλοκαίρι με στόχο τη συμμετοχή του στις περιφερειακές εκλογές.

Για την αναστολή της υποψηφιότητας επικαλείται το πολιτικό περιβάλλον «όπως είναι διαμορφωμένο εθνικά και περιφερειακά».

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο ενδιαφέρον: Η «Αειφόρος Ήπειρος» κάνει γνωστό ότι θα διαθέσει τους πόρους που θα διέθετε για έναν προεκλογικό αγώνα, σε δέουσες νομικές ενέργειες. Δεσμεύεται δε ότι θα δημοσιοποιεί όποτε απαιτείται, τις ενέργειες αυτές με την προσδοκία ότι «αυτές θα έχουν θετικό αποτύπωμα ταυτόχρονα σε αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό και θεσμικό επίπεδο».

«Εν έτει 2023 η βιώσιμη, πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική αναπτυξιακή επιλογή. Είναι τεχνο-οικονομικά και περιβαλλοντικά επιβεβλημένη, συνεπώς μπορεί να διεκδικηθεί νομικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο, καταφέρεται εναντίον «δήθεν ‘αναπτυξιακών’ εργολαβιών ημετέρων» και κάνει λόγο για «απολύτως ανορθόδοξη αναπτυξιακά προπαγάνδα υπέρ της μετατροπής της Ηπείρου σε εξορυκτικό πεδίο, όταν οι υδρογονάνθρακες είναι πλέον στη δύση τους».

Η «Αειφόρος Ήπειρος» μιλάει επίσης για μια χώρα που πάσχει θεσμικά, ενώ ειδικά για την Ήπειρο σημειώνει το εξής: «Μετά από 21 συναπτά έτη της ίδιας  Νομαρχιακής-Περιφερειακής Αρχής, η οποία σταδιακά εκφυλίστηκε σε ένα προσωποκεντρικό καθεστώς, η θεσμική δυσλειτουργία είναι περαιτέρω οξυμένη»

ΣΧΟΛΙΑ
Νίκος
Θουκυδίδη, άντε και του χρόνου υπουργός!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back