Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ανοίξτε» την επιχειρηματικότητα στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου «Ανοίξτε» την επιχειρηματικότητα στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2021, 20:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ελεγχόμενο άνοιγμα της επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο ζητούν με κοινή τους επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς οι τέσσερις πρόεδροι των Επιμελητηρίων της περιοχής.

Η επιστολή των «4» γίνεται μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων(ECDC) σύμφωνα με τα οποία η Ήπειρος είναι από τις λίγες «πράσινες» περιοχές της Ευρώπης με τον δείκτη θετικότητας των τεστ για τον Covid-Sars-2 να βρίσκεται σχεδόν στο 4% το τελευταίο διάστημα των 15 ημερών.

Για τον επιχειρηματικό κόσμο, τα στοιχεία αυτά αποτελούν μια βάση για ένα διαφορετικό σχέδιο πέραν αυτού του «ακορντεόν», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Τα επιμελητήρια θυμίζουν δε ότι ιδίως ο νομός Ιωαννίνων είναι «κλειστός» από τα μέσα του Οκτωβρίου λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που είχαν επιβεβαιωθεί τότε.

Οι 4 πρόεδροι των Επιμελητηρίων, με δεδομένα τα μέτρα προστασίας, τα πρωτόκολλα λειτουργίας, τους μοριακούς ελέγχους 72 ωρών για όσους εισέρχονται στην Ήπειρο και με ελεγχόμενο και πιστοποιημένο τεστ των ελληνικών αρχών για όσους εισέρχονται από την Αλβανία, θεωρούν ότι μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα για να λειτουργήσει η επιχειρηματικότητα.

Συγκεκριμένα, ζητούν από τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει την περίπτωση της Ηπείρου. «Ας γίνει η Ήπειρος το επίσημο τεστ της χώρας ανοίγματος της επιχειρηματικότητας από τις 15/1/2020, ελεγχόμενου με μέτρα» τονίζουν και προσθέτουν ότι η Ήπειρος αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνέπειας στην όλη υπόθεση της πανδημίας.

Οι 4 πρόεδροι των Επιμελητηρίων, στην κοινή τους επιστολή, καταλήγουν με την επισήμανση ότι η Ήπειρος μπορεί να γίνει η «’Σαντορίνη’ του χειμώνα», παραπέμποντας στο… επικοινωνιακό επίσημο restart του ελληνικού τουρισμού που είχε πέρσι τον Ιούνιο από τον κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back