Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανησυχία για τα θετικά μαντού, αλλά υπό έλεγχο η κατάσταση

Εικόνα του άρθρου Ανησυχία για τα θετικά μαντού, αλλά υπό έλεγχο η κατάσταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2016, 17:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που γίνονται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα περιμένει το ΓΕΣ για να τοποθετηθεί επίσημα, σχετικά με τους στρατιωτικούς που βρέθηκαν θετικοί στο τεστ μαντού, σε δείγματα που λήφθηκαν πριν από 2,5 περίπου μηνες, προληπτικά. Τα αποτελέσματα έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι οκτώ άτομα, κυρίως αξιωματικοί (ανάμεσά τους ένας διοικητής μονάδας) και υπαξιωματικοί, αλλά και ένας φαντάρος, είναι θετικοί στο τεστ μαντού, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό αυτή τη στιγμή. Το ΓΕΣ τηρεί στάση αναμονής και περιμένει τις εξετάσεις που γίνονται σε πάνω από 50 στρατιωτικούς συνολικά (έχουν βγει περίπου οι μισές μέχρι στιγμής), για να δει την αντιμετώπιση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις έγιναν προληπτικά μετά τα κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Τσεπελόβου. Ωστόσο, η αρχική ένδειξη δεν σημαίνει αυτόματα «φυματίωση σε στρατιωτικούς» ή σε οποιασδήποτε άλλης ιδιότητας άτομα, όπως κυκλοφορεί από το πρωί σε αθηναϊκά sites. Ο νομίατρος Γιάννης Νικόπουλος, ερωτηθείς νωρίτερα το μεσημέρι από τον «Τύπο» ήταν κατηγορηματικός, ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση από τον ταξίαρχο για «κρούσματα φυματίωσης» και ότι περίμενε να επικοινωνήσει μαζί του για διευκρινίσεις.

Στο μεταξύ, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Στρατευμένων με ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Για μια ακόμα φορά η ευθύνη επιχειρείται να φορτωθεί στις πλάτες των προσφύγων. Ποιος ξεχνά όμως ότι οι ίδιοι έχουν επισημάνει και διαμαρτυρηθεί από την πρώτη στιγμή για την απάνθρωπη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.» Παραπέμπει μάλιστα σε επιστολή που έλαβε από φαντάρους του 625 Τ/Π. Επιστολή διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας των στρατιωτικών έχει αποστείλει και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back