ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Ανεπαρκείς εξηγήσεις» και «εκφοβιστικά έγγραφα» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Ανεπαρκείς εξηγήσεις» και «εκφοβιστικά έγγραφα» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2024, 15:22
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

O σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων φέρνει στο προσκήνιο ένα υπηρεσιακό ζήτημα που έχει προκύψει, σχετικά με την Τεχνική Υπηρεσία του ιδρύματος και τριβές που έχουν προκύψει μετά από μια έγκληση του συμβουλίου διοίκησης για τη λειτουργία της.

Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της υπηρεσίας υπέβαλλε την παραίτησή του μετά το έγγραφο του συμβουλίου διοίκησης, το οποίο ο σύλλογος χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και εκφοβιστικό».

Σήμερα 25 Ιανουαρίου έγινε συνάντηση του Συμβουλίου Διοίκησης με τον Σύλλογο Διοικητικών, ο οποίος ζήτησε τη συνάντηση με ομόφωνη απόφαση γενικής συνέλευσης.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, πήραν μέρος επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων, ο αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, «από τη συζήτηση αναδείχθηκε η μη βασιμότητα των ισχυρισμών του εγγράφου» και συνεχίζει να ζητάει την ανάκλησή του. Όπως αναφέρει «τα ερωτήματα για το πώς προέκυψε το έγγραφο δυστυχώς παραμένουν» ενώ στον αντίποδα, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έδωσαν «απαντήσεις για τα περί ανεπάρκειάς τους».

Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν κατά τη συζήτηση, ότι «ακρογωνιαίος λίθος της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου είναι οι εργαζόμενοι σε αυτό και κάθε πρακτική στοχοποίησής τους μόνο την εύρυθμη λειτουργία του δεν εξυπηρετεί».

Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις που υποβλήθηκαν, δεν έγιναν δεκτές.

Ο σύλλογος καταλήγει τονίζοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια, κάτω από δύσκολες συνθήκες που έχουν να κάνουν με τη σκόπιμη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου πανεπιστημίου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, έδωσαν και δίνουν ως οφείλουν τον καλύτερο εαυτό τους, ειδικά αυτή την περίοδο που οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπονομεύουν και διαλύουν ό,τι δημόσιο έχει απομείνει».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back