Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια

Εικόνα του άρθρου Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2016, 20:29
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο το μεσημέρι στη Βόρεια Εύβοια. Oι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι φλόγες καίνε τα πάντα από την λίμνη μέχρι την περιοχή Κατούνια.

H φωτιά έχει φτάσει στα όρια του οικισμού της Λίμνης Ευβοίας, περίπου δύο χιλιόμετρα απόσταση, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής έχουν καεί εξοχική κατοικία, αποθήκες και συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, ενώ είχε φτάσει και δίπλα από τα σπίτια και στον οικισμό Κατούνια, ο οποίος είναι ένας από εκείνους που έχουν εκκενωθεί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με πεζοπόρα τμήματα από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία ενώ από αέρος συνεχίζουν να επιχειρούν 5 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια» δήλωσε από την Εύβοια για την πυρκαγιά στη Φαράκλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντας ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Επεσήμανε επίσης ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back