ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μία από τα ίδια στο Κάστρο;

Εικόνα του άρθρου Μία από τα ίδια στο Κάστρο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2016, 20:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα από τα σχολεία στα οποία θα βρεθεί ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου για τον αγιασμό, είναι το 9ο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και το 2ο Ειδικό Σχολείο τα οποία συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα μέσα στο Κάστρο.

Η επιλογή αυτού του σχολικού συγκροτήματος από τον δήμαρχο κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Εδώ και τρία χρόνια, με τη μετακόμιση του ειδικού σχολείου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, οι αντιδράσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δεύτερου σχολείου ήταν έντονες. Ως επιχείρημα έφερναν την έλλειψη κατάλληλων αιθουσών. Η δημοτική αρχή του δήμου Ιωαννιτών μιλούσε τότε για «σκοταδιστικές αντιλήψεις» και «για λογικές που διαφοροποιούν τους ανθρώπους».

Πριν από λίγους μήνες, η εκπαιδευτική κοινότητα συμφώνησε στο να γίνουν κάποιες αλλαγές στο σχολικό συγκρότημα προκειμένου η ζωή όλων των μαθητών να είναι πιο ομαλή. Κι ενώ όλοι νόμιζαν ότι η καταιγίδα είχε περάσει, σήμερα τα πράγματα ήρθαν πάλι άνω κάτω…

Μετά από καταγγελία για αυθαίρετες εργασίες στο σχολείο από συνεργείο του δήμου Ιωαννιτών, η Αστυνομία κατέφτασε στον χώρο όπου διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος είχε όλες τις σχετικές άδειες. Εκεί βρέθηκαν τόσο ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας όσο και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βασίλης Τσαμπαλάς. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Κολόκα, «ένας από τους λόγους που καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες ήταν γιατί θέλαμε να έχουμε όλες τις άδειες για να μην έχουμε προβλήματα».

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα με αυτό το σχολικό συγκρότημα δεν έχει λυθεί. Και συνήθως όταν τέτοιου είδους προβλήματα διαιωνίζονται, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι μαθητές. Αυτοί είναι εξάλλου που πρέπει να περνούν πολλές ώρες την ημέρα μέσα στο σχολείο και να βιώνουν το όποιο τεταμένο κλίμα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back