ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αναπολώντας το 2010

Εικόνα του άρθρου Αναπολώντας το 2010
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2019, 00:48
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την προεκλογική περίοδο έκλεισε ο Νίκος Γκόντας με τη συγκέντρωση στο Grand Serai. Ο υποψήφιος δήμαρχος  παρουσίασε την παράταξή του ως τη μοναδική που «που έκανε περισσότερα από όσα υποσχέθηκε» και ουσιαστικά, μίλησε για μια «επιστροφή στο 2010», όταν έχασε δηλαδή τις εκλογές και πέρασε στην αντιπολίτευση.

Εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη, παραπέμποντας στον δεύτερο γυρο, μπροστά σε πολύ κόσμο.

Επιτέθηκε στη δημοτική αρχή καταλογίζοντάς της μεταξύ άλλων «εγκατάλειψη δημοτικών διαμερισμάτων, έλλειψη συντονισμού, εγκατάλειψη καθημερινότητας του πολίτη» κ.α. και υποσχέθηκε την επαναφορά μιας σειράς πραγμάτων για τα οποία και η ίδια η δημοτική του αρχή δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις (π.χ. διαχείριση δαπανών για συσσίτια κ.α.).

Ο κ. Γκόντας είπε πέντε «όχι» μεταξύ των οποίων η διαφωνία του με τη δημοτική συγκοινωνία και με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΥΑΙ, απορρίμματα.

Αυτή τη φορά επιτέθηκε και κατά της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «κάποιοι  δεν ήθελαν και δεν θέλουν αυτή την παράταξη να έχει την ευθύνη του Δήμου, γιατί αυτή η παράταξη δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, παρά μόνον τα συμφέροντα της πόλης» και περιέγραψε την παράταξη με… γήινα χρώματα.

Θυμήθηκε και πάλι παλιές προτάσεις όπως η υπογειοποίηση της σύνδεσης με την οδό Παπανδρέου, προτάσεις όπως το «ένα εργοτάξιο ανά δημοτική ενότητα», τη στιγμή που ήδη συζητιέται η μετακίνηση του υπάρχοντος εργοταξίου, κ.α.

Τέλος, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους υποψήφιους και υποψήφιες του ψηφοδελτίου του, ζητώντας το χειροκρότημα του κοινού, σχεδόν… αντιγράφοντας ό,τι είπε στον Μώλο ο δήμαρχος στην προεκλογική του ομιλία της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back