ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αναπάντητα τα ερωτήματα για τους εμβολιασμούς

Εικόνα του άρθρου Αναπάντητα τα ερωτήματα για τους εμβολιασμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2021, 22:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χωρίς επαρκείς απαντήσεις που να τις διαπερνάει η ίδια λογική, συνεχίζεται να επικρέμεται η υπόθεση των εμβολιασμών «από το παράθυρο» στα Γιάννενα, για εργαζόμενους εταιρίας.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega, η οποία επικαλείται δηλώσεις του «γενικού διευθυντή της πτηνοτροφικής εταιρίας» όπως αναφέρει, οι εμβολιασμοί έγιναν όντως, αλλά χωρίς ευθύνη της εταιρίας. Όπως απομαγνητοφωνούν «Τα Νέα» τις δηλώσεις του, ανέφερε:

«Κάποια στιγμή όταν άνοιξαν οι ειδικές ομάδες για εμβολιασμούς στις 18-19 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι είχαν τη δυνατότητα να μπουν στο emvolio.gov.gr και να κλείσουν τα ραντεβού τους. Kαι οι εργαζόμενοι 'στόμα- στόμα' άρχισαν να δοκιμάζουν όλοι».

Η εταιρία αρνείται ότι ενέχεται σε κάποιου είδους πρωτοβουλία ώστε να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σε δηλώσεις του στο OPEN, αρνήθηκε ότι κλείνονται ραντεβού για εμβολιασμούς, για άλλες πληθυσμιακές ομάδες πλην των ηλικιακών πεδίων (60+ αυτή την περίοδο) και των πασχόντων από βαριά νοσήματα, αλλά και ότι υπάρχει αποχρώσα έστω περίπτωση να παραβιαστεί η διαδικασία. Ακόμα και αν αυτό έχει συμβεί, όπως τόνισε, θα έχει «αφήσει ίχνος». Επίσης, δήλωνε άγνοια για το γεγονός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δεν έχει συμβεί κάτι».

Το Mega ωστόσο επικαλείται «πηγές του υπουργείου» όπου υφυπουργεύει ο κ. Γεωργαντάς, οι οποίες δίνουν ένα περίγραμμα συμβάντος: «Όλα τα ραντεβού κλείστηκαν μέσω του ιατρείου που διαθέτει η συγκεκριμένη πτηνοτροφική εταιρεία με αποτέλεσμα τα αιτήματα που δέχτηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα να εκληφθούν και να καταχωρηθούν ως υγειονομικό προσωπικό. Αυτός ήταν ο λόγος που τα ραντεβού έγιναν δεκτά και προγραμματίστηκαν για εμβολιασμό».

Όλο το ρεπορτάζ των Νέων είναι εδώ

Στο ίδιο άρθρο όμως, στην επόμενη παράγραφο, αναφέρεται κάτι διαφορετικό: «Το ιατρείο δεν έχει υπολογιστή για να το κάνουν από εκεί. Άλλοι τα έκαναν από το σπίτι τους, άλλοι από το τάμπλετ, άλλοι από το κινητό τους, άλλοι πήγαν στο φαρμακείο».

Ακόμα και αν όντως το σύστημα «εξέλαβε» ως υγειονομικούς όλους τους εργαζόμενους, αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του υφυπουργού, το σύστημα έχει ευάλωτα σημεία. Επίσης, γεννάται το ερώτημα, εάν το σύστημα «είδε» ως υγειονομικούς τους εργαζόμενους-ες, πώς δεν μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο με κλάδους που ζητάνε εναγωνίως κατά προτεραιότητα εμβολιασμό και είναι όντως υγειονομικοί, όπως πχ τους τελειόφοιτους-ες της Ιατρικής…

Σημειώνεται τέλος ότι επίσημη θέση των αρμόδιων υπουργείων δεν υπάρχει ακόμα, ενώ δεν έγινε κάποια ερώτηση ή τοποθέτηση στην ενημέρωση της Παρασκευής, από τους δύο υφυπουργούς που συμμετέχουν.

Το θέμα έχει φέρει με αναφορά στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back