Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

Εικόνα του άρθρου Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2016, 12:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργοποιούνται οι διατάξεις για την πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας από όσους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων έχουν δηλώσει ακινησία των οχημάτων τους και έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις ΔΟΥ, αλλά επιθυμούν να άρουν την ακινησία για χρονικό διάστημα μερικών μηνών μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα αναλογικά τέλη, θα επιβαρύνονται με «καπέλο», το οποίο κυμαίνεται από 1/12 έως 2/12 επί των ετησίων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή, στα τέλη που αναλογούν στους μήνες επανακυκλοφορίας του οχήματος θα προστίθενται επιπλέον τέλη που αναλογούν σε ένα ή δύο ακόμη μήνες.

Επίσης, εάν ο κάτοχος του οχήματος που έκανε χρήση του δικαιώματος δεν επιστρέψει εγκαίρως την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες, θα χρεώνεται με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.


ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ

Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση κατόχου οχήματος που θέλει να κάνει δεύτερη αίτηση για συνέχιση της κυκλοφορίας του οχήματός του, θα επιβάλλονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Το ίδιο θα συμβαίνει και σε περίπτωση κατά την οποία ο κάτοχος κατά τη διάρκεια της περιόδου επανακυκλοφορίας του οχήματός του αποφασίσει να το μεταβιβάσει ή να το αποσύρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back