Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ανακαλύπτω την πόλη μου» : Μια ξενάγηση στην Ηγουμενίτσα

Εικόνα του άρθρου «Ανακαλύπτω την πόλη μου» : Μια ξενάγηση στην Ηγουμενίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2017, 14:05
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (21-24 Σεπτεμβρίου) που, για τη διετία 2017-2018, είναι αφιερωμένες στη θεματική «ΠΟΛ[ε]ΙΣ», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου  τη δράση «Ανακαλύπτω την πόλη μου», μια περιπατητική ξενάγηση στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες.

Με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, η ξενάγηση θα εστιάσει σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ολόκληρες γειτονιές ή μεμονωμένα κτήρια που λειτουργούν ως τοπόσημα για την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα διαφορετικά πρόσωπα της Ηγουμενίτσας μέσα στον χρόνο. Μέσα από τη δράση δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για μια «νέα ανάγνωση»  της πόλης, για παρατήρηση των μεταβολών που έχει επιφέρει ο χρόνος στη μορφή, τη χρήση αλλά και στον συμβολισμό των χώρων που θα επισκεφθούν και εν τέλει για επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους με τον τόπο. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου 3 ώρες και το ραντεβού είναι στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 9 το πρωί. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Θεοδώρα Λάζου, Αντωνία Τζωρτζάτου, Κασσιανή Λάζαρη. Για συμμετοχή στη ξενάγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 26650.21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) - πληροφορίες κ. Λάζου Θεοδώρα-θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση βροχής η δράση θα ματαιωθεί.

Επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο θα διοργανώσει τις εξής εκδηλώσεις:

  • 23-30 Σεπτεμβρίου 2017: Έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες της πόλης στον Χρόνο».

Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ώρες 9.00 – 15.00.

Η έκθεση είχε υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας το 2013 στο πλαίσιο του εορτασμού του ίδιου θεσμού (ΕΗΠΚ) που τη διετία 2013-2014 ήταν αφιερωμένος στην έννοια του χρόνου.

  • 16-22 Σεπτεμβρίου: Συμμετοχή στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργανώνεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Συνδέοντας τη θεματική του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τις ακόλουθες δράσεις:

  • Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ξενάγηση στο Κάστρο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πεζοπορικής διαδρομής.

Αφετηρία: Πλατεία Δημαρχείου, 8:30 π.μ., υπεύθυνη αρχαιολόγος: Χριστίνα Γκάνια

  • Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Θεματική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, σε μέλη του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας. Αφετηρία: Πάνθεον, 9:30 π.μ.

Θεματική ξενάγηση στη ρωμαϊκή έπαυλη στη θέση «Πετρέλαια» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Αφετηρία: Πάνθεον, 17:00 μ.μ., υπεύθυνος αρχαιολόγος: Στέφανος Βασιλειάδης

  • Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Προβολή της ταινίας «Premium Rush (2012)» του σκηνοθέτη David Koepp στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, έναρξη: 21:15 μ.μ.

Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου  θα είναι ελεύθερη για το κοινό

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3