ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομική παρακράτηση στις επικουρικές

Εικόνα του άρθρου Αναδρομική παρακράτηση στις επικουρικές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2016, 11:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρότερο ποσό στους λογαριασμούς τους θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι, λόγω της αναδρομικής παρακράτησης από σήμερα στις επικουρικές. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το κατώτατο ποσό της δόσης δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ. 

Η αναδρομική παρακράτηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 10% της επικουρικής σύνταξης και το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα πρέπει να υπολείπεται των 50 ευρώ που είναι το κατώτερο πλαφόν.

Από τους περίπου 250.000 συνταξιούχους που είδαν περικοπές στις επικουρικές τους, εκτιμάται ότι 38.160 δικαιούχοι θα πρέπει να καταβάλλουν αναδρομικά τεσσάρων μηνών.

Περίπου 143.000 συνταξιούχοι θα καταβάλλουν αναδρομικά τριών μηνών και σχεδόν 67.000 χρωστούν αναδρομικά δύο μηνών. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι εκτιμάται ότι θα καλύψουν τη διαφορά σε 2 με 3 μήνες.

Όσοι είδαν μεγάλες περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις, υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 8 με 10 δόσεις, ενώ οι συνταξιούχοι που είδαν οριακές μειώσεις έως 50 ευρώ, θα καλύψουν τη διαφορά σε μία μόνο δόση, δηλαδή με την καταβολή της σύνταξης του Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3