ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αμυράς-Ντακαλέτσης: Πολλά και διάφορα...

Εικόνα του άρθρου Αμυράς-Ντακαλέτσης: Πολλά και διάφορα...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2021, 23:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολλά και διάφορα συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Από την ωρίμανση μελετών για έργα ύδρευσης με προοπτική ένταξης στο ΕΣΠΑ ή στο Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόβλημα με την ασθένεια των πλατάνων μέχρι το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις μονάδες βιορευστών στα γειτονικά Γραμμενοχώρια.

Το τελευταίο, δε θέμα φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Δωδώνης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην εξέταση από τον υπουργό Περιβάλλοντος, των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από τον Δήμο Δωδώνης κατά των θετικών Αποφάσεων Εγκρίσεως Περιβαλλοντικών Όρων».

Πέραν τούτου, ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης της ασθένειας και αποκατάστασης του φυσικού τοπίου, εκεί όπου τα πλατάνια απομακρύνονται. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), του διάδοχου δηλαδή σχήματος των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Για το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο των ΑΠΕ, ο κ. Αμυράς διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη και οι προτάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, στην οποία προεδρεύει ο κ. Ντακαλέτσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back