Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Αμβούργο: Ένας νεκρός από επίθεση σε σούπερ μάρκετ

Εικόνα του άρθρου Αμβούργο: Ένας νεκρός από επίθεση σε σούπερ μάρκετ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2017, 00:35
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα άτομο σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ του Αμβούργου, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Η αστυνομία του Αμβούργου δήλωσε στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη, αλλά ότι ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσει για κίνητρο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο επιτιθέμενος ενεργούσε μόνος του και επιχείρησε να διαφύγει μετά την επίθεση ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες τον καταδίωξαν, ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία. Λίγο μετά συνελήφθη σε κοντινό σημείο.

Σύμφωνα με το BBC υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι τη στιγμή που επιτίθεται στους ανθρώπους φώναξε «Allahu Akhbar», στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος».

«Οι πρώτες πληροφορίες, που ανέφεραν τη ληστεία ως πιθανό κίνητρο, δεν επιβεβαιώνονται» σημείωσε η αστυνομία του Αμβούργου σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Οι έρευνες κατευθύνονται προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και προς το ενδεχόμενο τρομοκρατικής πράξης με ισλαμιστικό υπόβαθρο.

Ερωτηθείς εάν αυτό ήταν μια τρομοκρατική επίθεση αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στο BBC: «Είμαστε σε αρχικό στάδιο της έρευνας ... Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Ερευνούμε τα πάντα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back