Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αλλού, ετοιμάζονται για φεστιβάλ…

Εικόνα του άρθρου Αλλού, ετοιμάζονται για φεστιβάλ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2021, 11:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν θα έχει μεγάλα φεστιβάλ, και πάλι. Η πανδημία που έχει καθορίσει την απουσία τους, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ακόμα εδώ και οι μουσικές εκδηλώσεις δεν είναι στην προτεραιότητα των αρχών.

Οι διοργανώσεις, παρότι έχουν καταφέρει να βάλουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο συναυλιακό χάρτη, με πολλά και μεγάλα ονόματα να επισκέπτονται τη χώρα, αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως παρίες και με αδιαφορία, στην καλύτερη περίπτωση.

Αλλού, ετοιμάζονται πάντως να διοργανώσουν. Στη Σερβία για παράδειγμα, θα γίνει το Exit Festival, ένα από τα πιο γνωστά fests της Ευρώπης που γίνεται στο Κάστρο Πετροβαραντίν, στο Νόβι Σαντ.

Φέτος, επιστρέφει στις 8-11 Ιουλίου με συμμετοχές, μεταξύ άλλων, από τους David Guetta , DJ Snake, ,Nina Kraviz, Paul van Dyk αλλά και τους Sepultura.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, ελλείψει διοργανώσεων στις υπόλοιπες χώρες, ελληνικές εταιρίες συμμετέχουν στην προβολή και διοργάνωση και εισιτήρια πωλούνται και στην Ελλάδα.

Το ίδιο και για τη Σελίν Ντιόν, στις 23 Ιουλίου, στο ΟΑΚΑ.

Ενώ λοιπόν στο εξωτερικό, είτε ετοιμάζονται να επανέλθουν στα συναυλιακά, είτε κάνουν πειράματα όπως αυτό της Βαρκελώνης, που ήταν επιτυχημένο, οι έλληνες διοργανωτές περιμένουν να ξαναμπούν στο «παιχνίδι». Κάποιες συναυλίες και φεστιβάλ έχουν ματαιωθεί ήδη, όπως το Eject, καθώς οι μάνατζερς δεν έχουν ημερομηνίες για του χρόνου. Κάποια άλλα κλείνουν από τώρα τις συναυλίες του 2022, με τους Iron Maiden να επιστρέφουν.

Κάποια θα γίνουν. To Release για παράδειγμα, πουλάει κανονικά εισιτήρια για τα live του όπως οι Slipknot/Sabbaton που δεν αναβλήθηκαν ξανά, το ίδιο και το Rockwave για τους Opeth.

Φέτος θα γίνουν και τα μικρότερα, τοπικά και καλοκαιρινά live. Ήδη, κλείνονται περιοδείες και συναυλίες. Στα Γιάννενα για παράδειγμα, θα παίξει ο Σάκης Ρουβάς…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back