ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2021, 22:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ακόμα σύλληψη για υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης έκανε η αστυνομία στα Γιάννενα, μια «εισπράκτορα» σπείρας που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένα άτομα με το κόλπο του «ατυχήματος συγγενικού προσώπου». Είναι η δεύτερη σύλληψη για ανάλογη υπόθεση που κάνει η αστυνομία στα Γιάννενα, σε ένα 24ωρο.

Η γυναίκα συνελήφθη μετά από καταγγελίες πολιτών, ότι άγνωστοι έπαιρναν τηλέφωνο και «ενημέρωναν» ότι συγγενικό πρόσωπο δήθεν είχε ατύχημα και χρειαζόταν χρήματα για νοσηλεία. 

Ύστερα από ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασία με το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να εντοπίσουν μια γυναίκα, η οποία νωρίτερα είχε παραλάβει από ηλικιωμένη  σακούλα με χρηματικό ποσό 14.000 ευρώ και χρυσά κοσμήματα.  

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση. 

Η αστυνομία αναφέρει ότι η συλληφθείσα λειτουργούσε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης με έδρα χώρα του εξωτερικού. Ένα άτομο συνήθως έκανε κάποιο τηλέφωνο, από τη χώρα του, παριστάνοντας το γιατρό και απαιτούσε την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών για την κάλυψη εξόδων εγχείρησης στενών συγγενικών τους προσώπων λόγω δήθεν ατυχήματος που είχαν. 

Δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, άντρας και γυναίκα, κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων παρίσταναν κατά περίπτωση τους συγγενείς των υποψήφιων θυμάτων και εκλιπαρούσαν για την καταβολή των χρημάτων.

Άλλα μέλη της οργάνωσης, όπως η συλληφθείσα, βρισκόμενα στη χώρα μας είχαν το ρόλο του «εισπράκτορα», παραλαμβάνοντας τα χρήματα από τους παθόντες.   

Από τη διερεύνηση των καταγγελιών προέκυψε ότι χθες τα μέλη τη οργάνωσης είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν πολίτες σε τουλάχιστον 7 περιπτώσεις, με το συνολικό προσδοκώμενο όφελος να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.  

Ακόμη, προέκυψε με την ίδια μέθοδο είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 19.900 ευρώ:

  • 9.000 ευρώ από ηλικιωμένη στα Τρίκαλα
  • 8.400 ευρώ από τρεις ηλικιωμένες στην περιοχή των Φερών Αλεξανδρούπολης 
  • 2.500 ευρώ από ηλικιωμένη στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

Στην κατοχή της κατηγορούμενης βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη παθούσα η σακούλα με το χρηματικό ποσό των 13.850 ευρώ και τα αφαιρεθέντα χρυσά κοσμήματα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back