Άλλη μια πρώτη μέρα στο σχολείο...

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια πρώτη μέρα στο σχολείο...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2016, 23:27

Αν και με καθυστέρηση, τα παιδιά των προσφύγων μπαίνουν σιγά σιγά στις σχολικές τάξεις. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα σχολείο και για τα παιδιά που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας στα Δολιανά και στον καταυλισμό του στρατοπέδου της Φιλιππιάδας.

Τα 28 παιδιά από τα Δολιανά θα πηγαίνουν καθημερινά σχολείο στο Καλπάκι. Εκεί σήμερα το μεσημέρι τα υποδέχθηκαν η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Γρηγόρης Τζίμας. Στο δημοτικό σχολείο έγινε και μια μικρή γιορτή η οποία συνέπεσε με προβολή στο φορητό ψηφιακό πλανητάριο. Πέραν του εορταστικού κλίματος, δεν έλειψαν από κάποιους γονείς οι έντονοι προβληματισμοί οι οποίοι εκφράστηκαν μέσω του γνωστού θέματος των εμβολιασμών.

Στη Φιλιππιάδα, τρία δημοτικά σχολεία και δύο γυμνάσια άνοιξαν τις πόρτες τους για 70 συνολικά μαθητές-πρόσφυγες. Η «παραφωνία» ήρθε από το 2ο δημοτικό σχολείο, του οποίου ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πριν από δύο μήνες περίπου είχε εκδώσει μια ανακοίνωση με έντονα ρατσιστικά στοιχεία. Με τον σύλλογο να εμμένει στις θέσεις του, γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, επιλέγοντας προφανώς τον δρόμο της αποχής.

Όσον αφορά τα παιδιά των προσφύγων που ζουν στον καταυλισμό του Κατσικά ή σε ξενοδοχεία της πόλης των Ιωαννίνων, αυτά περιμένουν ακόμα. Λόγω της μετακίνησης προσφύγων σε ξενοδοχεία τον τελευταίο καιρό, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε να καθυστερήσει την ένταξη των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Όπως έχει οριστεί με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα παιδιά θα πάνε στο 9ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο στο Κάστρο, στο 3ο «Μαρούτσειο» Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο. Υπενθυμίζεται ότι για τα προσφυγόπουλα τα σχολεία θα λειτουργούν τις απογευματινές ώρες, από τις 14:00 έως τις 18:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back