Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια… αερομαχία με τη διοίκηση του αεροδρομίου

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια… αερομαχία με τη διοίκηση του αεροδρομίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2017, 23:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Αερολέσχη Ιωαννίνων ετοιμάζει την ετήσια εκδήλωσή της, από 15 ως 18 Ιουνίου στο αεροδρόμιο, αλλά αυτή τη στιγμή είναι… στον αέρα. Το λογοπαίγνιο με την κυριολεκτική διάσταση (μιας και μιλάμε για αερολέσχη), περιγράφει την κατάσταση, καθώς δεν είναι ακόμα βέβαιο εάν θα γίνει η εκδήλωση, αλλά και αν θα λειτουργεί η αερολέσχη στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα σε αυτό. Η Αερολέσχη Ιωαννίνων έχει ήδη μια ενδιαφέρουσα αλληλογραφία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία δεν είναι αρνητική στα αιτήματά της.

Αυτά, είναι δύο, πρακτικά: η μετατόπιση της περίφραξης σε συνεννόηση με τον αερολιμενάρχη και τον εργολάβο του έργου και η διαμόρφωση προσωρινού τροχοδρόμου διαστάσεων 20Χ70 μέτρων, με προϋποθέσεις.

Ωστόσο, αυτά φαίνεται ότι προσκρούουν στον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων, ο οποίος, σύμφωνα με την Αερολέσχη και την ανακοίνωσή της, τηρεί αδιάλλακτη στάση και δεν επιτρέπει την πρόσβαση μηχανημάτων του Δήμου ή της Περιφέρειας, παρότι υπάρχουν σχετικές εγκρίσεις από την ΥΠΑ και το ΓΕΑ. «Ο αερολιμενάρχης και οι αερολιμενικοί υπάλληλοι του αεροδρομίου επιδεικνύουν αδικαιολόγητη καθυστέρηση και δεν συνεργάζονται όχι μόνο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά ζητούν να αναβάλουμε την δραστηριότητα μας για άγνωστο χρόνο πιθανά ώσπου να  τελειώσουν τα έργα  ανάπλασης από τον εργολάβο ή ώσπου να βρούμε τα απαραίτητα κονδύλια για να κατασκευάσουμε με όλες τις προδιαγραφές  του έργου το νέο τροχόδρομο εξυπηρέτησης των αεροσκαφών» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αερολέσχη στην επιστολή της.

Σημειώνει επίσης ότι υπάρχει η σχετική ενημέρωση από το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους μαθητές που έχουν ενδιαφερθεί να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και τις δράσεις της (εξομοίωση πτήσης, αερομοντελισμός, πτήσεις γνωριμίας κ.α.) και ότι ήδη, υπάρχουν περίπου 40 μαθητές ενδιαφερόμενοι.

Η Αερολέσχη επισημαίνει και τα δικά της προβλήματα, εκτός από τα υπόλοιπα που παρουσιάζονται γενικά στο αεροδρόμιο, όπως το πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό καυσίμων για την γενική αεροπορία «παρόλο που η ΕΕ από τον Αύγουστο του 2016 επιτρέπει την μεταφορά καυσίμων σε πιστοποιημένα δοχεία ακόμη και στην καμπίνα των αεροσκαφών για την εξυπηρέτησή τους όταν προσεγγίζουν σε μικρά αεροδρόμια ή πεδία προσγείωσης όπου δεν υπάρχουν καύσιμα». Επίσης, προβλήματα στις άδειες εισόδου μελών και επισκεπτών και απαγόρευση εισόδου σε οργανωμένα ολιγομελή τμήματα σχολείων , συλλόγων να πραγματοποιούν προκαθορισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο υπόστεγό μας για ενημέρωση. Όλα αυτά, περιλαμβάνονται σε επιστολή της προς το διοικητή της ΥΠΑ, η οποία επισυνάπτεται σε δήμος Ζίτσας και Ιωαννίνων, Περιφέρεια Ηπείρου, Ελληνική Αερολέσχη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back