ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας καλεί Στέφανο Κασσελάκη για επανεκλογή από τη βάση

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας καλεί Στέφανο Κασσελάκη για επανεκλογή από τη βάση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2024, 19:44
ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επέλεξε να σπάσει τη σιωπή του ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση, εφόσον έθεσε ζήτημα εμπιστοσύνης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας», σημειώνει σε Σε μακροσκελή ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας θέση για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

«Ο πρόεδρος έθεσε προχθές καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και πιστεύω ορθώς το έπραξε», σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης «εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας.

Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία. Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου τον λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας».

Αναφερόμενος στη Νέα Αριστερά, τονίζει: «Οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν τη μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back