ΓΙΑΝΝΕΝΑ

2020: Όταν οι Απόκριες δεν έγιναν...

Εικόνα του άρθρου 2020: Όταν οι Απόκριες δεν έγιναν...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2020, 15:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ακύρωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (και την Πάτρα), λόγω του κορωνοϊού.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την  Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αυτή την ώρα γίνονται συσκέψεις στον Δήμο Ιωαννιτών.

Άλλα δύο νέα  κρούσματα του κοροναϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.  Έτσι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας με την 38χρονη γυναίκα που  νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ανέρχονται σε τρία.

Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν το παιδί της 38χρονης και άλλη μία νέα  γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές της βόρειας  Ιταλίας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό στην  Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης  Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι  ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά  και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που  νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για  τουλάχιστον 14 ημέρες.

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός  Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές  εκδηλώσεις στη χώρα.

Όπως διευκρινίστηκε είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των  κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να  βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα  να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3