Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 3-05-2018, 00:05
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Την διακοπή όλων των δραστηριοτήτων τους ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica, και η βρετανική μητρική της εταιρεία, SCL Elections.

Η Cambridge Analytica, που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε για πολιτικούς σκοπούς προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και η SCL θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες πτώχευσης, τονίζει η ανακοίνωση, καθώς οι εταιρείες χάνουν πελάτες και βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξανόμενα δικαστικά έξοδα από τις έρευνες για την υπόθεση του Facebook.

«Η πολιορκία από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης έδιωξε ουσιαστικά όλους τους πελάτες και προμηθευτές της εταιρείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε ότι δεν είναι πλέον βιώσιμη η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που άφησε την Cambridge Analytica χωρίς καμία ρεαλιστική εναλλακτική να τεθεί η εταιρεία υπό διαχείριση».

Οι κατηγορίες για κατάχρηση των δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook τα οποία η Cambridge Analytica χρησιμοποίησε για να αναπτύξει τεχνικές υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, έχουν πλήξει τις μετοχές του αμερικανικού ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και έχουν προκαλέσει πολυάριθμες επίσημες έρευνες.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών μηνών, η Cambridge Analytica έχει αποτελέσει στόχο αβάσιμων κατηγοριών και, παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να διορθώσει τις ανακρίβειες, έχει διασυρθεί για δραστηριότητες που δεν είναι μόνο νόμιμες, αλλά επίσης ευρέως αποδεκτές ως αναπόσπαστο στοιχείο της διαδικτυακής διαφήμισης και στον πολιτικό και στον εμπορικό τομέα», προσθέτει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ισχύς διακοπής των δραστηριοτήτων της εταιρείας ξεκινά σήμερα και ανακοινώθηκε στους εργαζομένους να παραδώσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους, ανέφερε νωρίτερα η Wall Street Journal.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus