Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αιτήματα μετά τα κρούσματα στην Πολεοδομία

Εικόνα του άρθρου Αιτήματα μετά τα κρούσματα στην Πολεοδομία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2020, 13:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων στην Πολεοδομία του Δήμου στον Κατσικά, όπου στεγάζονται επίσης τεχνικές υπηρεσίες και εργατοτεχνικό προσωπικό καθώς και το ΚΕΠ, ζητάει:

Να γίνει απολύμανση, λέγοντας ότι «το προσωπικό του Δήμου δεν έχει επιμορφωθεί ούτε πώς να καθαρίζει με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».  

Να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι του κτιρίου σε καραντίνα για 7 ημέρες. «Οι εργαζόμενοι στους δήμους, δεν πηγαίνουν ούτε με ειδικές στολές ούτε με γάντια για δουλειά. Δεν είμαστε νοσοκομείο. Χρησιμοποιούν τις ίδιες τουαλέτες πιάνουν τα ίδια πόμολα κλπ και φυσικά δεν υπάρχουν καθαρίστριες κατά τη διάρκεια της εργασίας ώστε να γίνονται συνεχώς απολυμάνσεις».

Την 7η μέρα να γίνει τεστ σε όλο το προσωπικό του κτιρίου.

«Οι χώροι δουλειάς, είναι χώροι υπερμετάδοσης κι η πόλη μας το έχει πληρώσει ήδη ακριβά» τονίζει ο σύλλογος και προσθέτει: «Ήταν θέμα χρόνου, σε ένα χώρο εργασίας με περισσότερους από 1000 εργαζόμενους, όπως είναι ο Δήμος Ιωαννιτών αυτές τις μέρες που δουλεύουν και οι συνάδελφοι της κοινωφελούς εργασίας, στον οποίο η τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας είναι διαπιστωμένα ελλιπής, να εμφανιστούν τέτοια φαινόμενα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back