ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αγιάστηκαν και οι αιρετοί στα σχολεία

Εικόνα του άρθρου Αγιάστηκαν και οι αιρετοί στα σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2016, 19:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ακαδημία ήταν ο πιο… κοσμικός αγιασμός φέτος στα Γιάννενα, ακολουθούμενη από τη το γυμνάσιο-λύκειο Ζωσιμαίας. Στην Ακαδημία βρέθηκε (εκτός από το 9ο δημοτικό και το Πέραμα) ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Στο Πέραμα, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος τόνισε: «Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας». Συμπλήρωσε καλώντας σε καμπάνια «για τα σχολεία μας και γενικά τους δημόσιους χώρους με στόχο μια πόλη όμορφη και ζωγραφισμένη κι όχι μουτζουρωμένη. Ας το επιδιώξουμε αυτό όλοι μαζί. Ένα από τα μεγαλύτερα ‘αγαθά’ είναι η ελεύθερη διάδοση των ιδεών και υπάρχουν πολύ τρόποι για να το πετύχουμε χωρίς να προκαλούμε την ασχήμια στα σχολικά κτίρια και τους δημόσιους χώρους».

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης παραβρέθηκε στον αγιασμό της Ζωσιμαίας. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, είναι αφετηρία μιας καινούργιας πορείας για την εκπαιδευτική κοινότητα. Στόχος πρέπει να είναι μια παιδεία που θα αποτελεί συνέχεια της εκπαιδευτικής παράδοσης και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Η παιδεία απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και ηρεμία, ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να αφιερωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους». Η αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου Ιωαννιτών αναφέρει στο μήνυμά της: «Η πόλη  των γραμμάτων  έχει το προνόμιο να βρίσκεται πολύ ψηλά στον χώρο της εκπαίδευσης και παραδοσιακά έχει αποδείξει ότι οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν όλα τα εφόδια εκείνα, που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες, για υψηλού επιπέδου εκπαίδευση».

Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού που τελέστηκαν στα Δημοτικά Σχολεία (1o και 2o) της Ελεούσας και ακολούθως μετέβη στο γυμνάσιο και το λύκειο όπου η τελετή έγινε παρουσία του  βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου. «Έγιναν σημαντικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα στα περισσότερα κτίρια», είπε και υπογράμμισε πως όπου  και όταν χρειαστεί θα είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, στο μήνυμά του, παραθέτει τη ρήση του Τζον Ντιούι ότι «η εκπαίδευση είναι ένας τρόπος ζωής κι όχι προετοιμασία για έναν τρόπο ζωής» (για την ακρίβεια, η ρήση έχει ως εξής: «η εκπαίδευση δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή, αλλά είναι η ζωή η ίδια) και εύχεται η νέα σχολική χρονιά να «είναι για τους μαθητές αυτό ακριβώς: μια χρονιά εύφορη, ευχάριστη, μια χρονιά δημιουργικής οικοδόμησης της γνώσης. Ας είναι για τους εκπαιδευτικούς μια χρονιά εποικοδομητική, γόνιμη και δημιουργική. Ας είναι και για τους γονείς μια χρονιά καλής συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back