Λυκ πίσω
ΤΥΠΟΣ TV

Άγγελα Μέρκελ: 16 χρόνια καγκελάριος

Εικόνα του άρθρου Άγγελα Μέρκελ: 16 χρόνια καγκελάριος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2021, 14:26
ΤΥΠΟΣ TV


Η απερχόμενη καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία παρέμεινε επί περίπου 16 χρόνια στην εξουσία, πήρε αποφάσεις που είχαν επίδραση στη ζωή κάθε Γερμανού και πολλών άλλων πέραν της Γερμανίας. 

Ωστόσο περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν πιστεύουν ότι θα τους λείψει η Άγγελα Μέρκελ, που διετέλεσε καγκελάριος της χώρας επί σχεδόν 16 χρόνια, αφού αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε στο ινστιτούτο ερευνών Civey ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα τους λείψει η απερχόμενη καγκελάριος. Αντίθετα το 38% δήλωσε ότι θα τους λείψει, ενώ 10% ήταν αναποφάσιστοι.

Μεταξύ όσων δήλωσαν ότι θα τους λείψει η Μέρκελ οι περισσότεροι ήταν ψηφοφόροι του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατικών (CDU), σε ποσοστό 63%.

Εξάλλου μόνο το 2% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συμμεριζόταν την ίδια άποψη.

Η Άγγελα Μέρκελ δεν φεύγει βεβαίως ακόμη. Όποιο κι αν είναι απόψε το αποτέλεσμα των εκλογών, θα χρειαστούν πιθανότατα μήνες μέχρις προτού παραδώσει τη σκυτάλη - και το γραφείο της. Το 2017, απαιτήθηκαν 171 ημέρες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Για την ιστορία, αν τώρα οι διερευνητικές συνομιλίες διαρκέσουν τουλάχιστον έως τη 17η Δεκεμβρίου, η κυρία Μέρκελ θα καταρρίψει το ρεκόρ παραμονής στην καγκελαρία που κατέχει ο μέντοράς της: ο Χέλμουτ Κολ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back