ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αγαπητοί γονείς, απεργούμε»

Εικόνα του άρθρου «Αγαπητοί γονείς, απεργούμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2022, 17:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι-ες στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών απευθύνονται στους γονείς των παιδιών, μέσω του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων, ενημερώνοντας ότι στις 9 Νοεμβρίου απεργούν και παραθέτοντας μερικούς από τους λόγους.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» που άρχισε να λειτουργεί στον Δήμο Ζίτσας, «αναιρεί την έννοια της κοινωνικοποίησης από την προσχολική αγωγή, είναι κατεξοχήν αντιπαιδαγωγικό γιατί περιορίζεται στη φύλαξη και φροντίδα, ξεχνώντας τις κατάλληλες παιδαγωγικές παρεμβάσεις κάτι που εξασφαλίζει μόνο ένα εποπτευόμενο περιβάλλον, με σύγχρονα παιδαγωγικά προγράμματα».

Επίσης, αναφέρουν ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση στις δομές, εργαζόμενοι-ες είναι σε «ομηρία ΕΣΠΑ», όντας συμβασιούχοι εδώ και 20 χρόνια, τα κτίρια χρειάζονται παρεμβάσεις κ.α.

«Επειδή κι εσείς είστε εργαζόμενοι που πλήττεστε από την φτώχεια και την ακρίβεια όπως κι εμείς, και καθώς σαν γονείς θέλετε και αξίζουν τα παιδιά μας την προσχολική αγωγή που αρμόζει το 2022 σας στέλνουμε αυτή την επιστολή και σας καλούμε μαζί μας στην απεργία την Τετάρτη», καταλήγουν, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back