Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Αφίσες με κριτική στον Πάπα στους τοίχους της Ρώμης

Εικόνα του άρθρου Αφίσες με κριτική στον Πάπα στους τοίχους της Ρώμης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2017, 22:21
ΚΟΣΜΟΣ

Αφίσες που απεικονίζουν τον Πάπα Φραγκίσκο με ύφος βλοσυρό γέμισαν οι τοίχοι της Ρώμης ρωτώντας τον: «Πού είναι το έλεός σου»;

Το κείμενο κάτω από τη φωτογραφία κατηγορούσε τον Πάπα για παρεμβάσεις που στοχεύουν συντηρητικούς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που οι αφίσες αποκαλούν «ο αποκεφαλισμός των Ιπποτών της Μάλτας».

Ο επικεφαλής του Καθολικού Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας παραιτήθηκε μετά την άγρια κόντρα με το Βατικανό για ένα πρόγραμμα διανομής προφυλακτικών και την αμφισβήτηση της εξουσίας του Ποντίφικα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού αντικαταστάτης του θα είναι ο Άντζελο Μπέτσου.

Το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα μ.Χ. για να παρέχει προστασία και ιατρική φροντίδα στους προσκυνητές των Αγίων Τόπων και λειτουργεί περίπου ως αυτόνομη οντότητα. Διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με πάνω από 100 κράτη και την Ε.Ε. κι έχει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή στον ΟΗΕ.

Οι αφίσες εμφανίστηκαν μερικές ώρες πριν το Βατικανό ανακοινώσει το όνομα του αντικαταστάτη του – επιλογή του Πάπα – μία κίνηση που θα τον φέρει σε κόντρα με τον συντηρητικό καρδινάλιο Raymond Leo Burke, ο οποίος είναι συχνά επικριτικός με τον Πάπα.

Οι αρχές τις κάλυψαν με χαρτί που έγραφε «παράνομη διαφήμιση», καθώς είχαν κολλήσει στους τοίχους χωρίς κάποια έγκριση ή, πληρωμή φόρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back