Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο ανεξάρτητο αμερικάνικο σινεμά

Εικόνα του άρθρου Αφιέρωμα στο ανεξάρτητο αμερικάνικο σινεμά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2019, 20:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για το αφιέρωμά του στον ανεξάρτητο αμερικάνικο κινηματογράφο ετοιμάζεται το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Εξαύδα». Μέσα σε έναν μήνα, από 3 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, η «Εξαύδα» θα προβάλλει έξι ταινίες: «Νύχτα πρεμιέρας» του Τζον Κασσαβέτη, Μemento του Κρίστοφερ Νόλαν, «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, «Χωρίς μέτρο» του Ντάμεν Σάζελ, «Πέρα από τον Παράδεισο» του Τζιμ Τζάρμους, «Φάργκο» του Τζόελ Κοέν.

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί, είναι η «Νύχτα πρεμιέρας» (1978) με την Τζίνα Ρόουλαντς, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, στις 20:15, στο θεατράκι της «Εξαύδα» (Κουντουριώτη 31, οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ, τηλ. 6945377240).

Η υπόθεση: Μια ώριμη σταρ του θεάτρου και του σινεμά, Μίρτλ Γκόρντον περνά κατάθλιψη μετά το ξαφνικό θανατηφόρο ατύχημα μιας νεαρής θαυμάστριάς της. Η βασανιστική εξάρτηση από το αλκοόλ, οι νευρώσεις με την ηλικία της αλλά και η επαναφορά στη μνήμη της των χαμένων ευκαιριών της στον έρωτα και την ευτυχία, την ωθούν σε μια παλινδρομική κίνηση ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back