ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ταΐστρες για τα αδέσποτα σε συγκεκριμένα σημεία

Εικόνα του άρθρου Ταΐστρες για τα αδέσποτα σε συγκεκριμένα σημεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2024, 14:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα τοπικά συμβούλια έρχονται να αναλάβουν κι αυτά ένα μερίδιο ευθύνης για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Μετά από σύσκεψη που είχε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας με τους προέδρους τοπικών συμβουλίου, αποφασίστηκε να υποδείξουν το καθένα από αυτά τον κατάλληλο χώρο για την τοποθέτηση ταϊστρών-ποτιστρών.

Η τοποθέτηση των ταϊστρών-ποτιστρών θα γίνει σε 13 περιοχές, όπως είχε αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατά την προηγούμενη θητεία του: Πέραμα, Πεδινή, Κοσμηρά, Μάζια, Χαροκόπι, Πλατανιά, Σταυράκι, Μπάφρα, Νέα Ζωή, Κουτσελιό, Νεοχωρόπουλο, Νεοκαισάρεια και Καρδαμίτσια.

Οι χώροι που θα επιλεγούν από τα τοπικά συμβούλια, δεν πρέπει να είναι κοντά σε παιδικές χαρές, πάρκα ή πλατεία.

Η κάθε ταΐστρα-ποτίστρα, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα υιοθετηθεί είτε από μέλη φιλοζωικών σωματείων, είτε από εθελοντές πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την τροφοδότηση αυτών με τροφές που θα τους παρέχει ο Δήμος. .

«Κάνουμε μια αρχή με τις 13 περιοχές που έχουν επιλεγεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου και σύντομα θα προχωρήσουμε στην προμήθεια κι άλλων ταϊστρών- ποτιστρώνν προκειμένου να τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές του δήμου μας. Οι τοπικές κοινότητες αναλαμβάνουν την ευθύνη να μας υποδείξουν σε ποιους χώρους μπορούμε να τοποθετήσουμε τις ταΐστρες-ποτίστρες προκειμένου να δημιουργηθεί η λιγότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους» δήλωσε ο κ. Παλάσχας.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back