ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΔΕΔΥ: Στη ΔΕΘ με «μονόδρομο αγώνα»

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ: Στη ΔΕΘ με «μονόδρομο αγώνα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2021, 17:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενόψει της συγκέντρωσης στη ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, μίλησαν από τα Γιάννενα ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Μπράτης και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χρήστος Γρίβας.

Ο κ. Μπράτης τόνισε ότι ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ «καταργεί το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνει τις απολύσεις».                                                                                                                 

Συμπλήρωσε δε ότι «οι αντιλαϊκές και αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης συνεχίζονται σε όλους  τους τομείς με την ψήφιση νόμων μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς κανέναν δημοκρατικό διάλογο όπως ο Ν. 4823/21 για την Παιδεία, με τον οποίο ήταν αντίθετο το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Επιπλέον, η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, ψήφισε νόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με ολέθρια αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους, όπως συνέβη και στο παρελθόν».                                                                                

Κάλεσε εργαζόμενους-ες να αντιδράσουν «ως οφείλουν» σε αυτές τις εξελίξεις και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή τους.

Ο κ. Γρίβας ανέφερε ότι έχουν γίνει ενέργειες με συλλόγους και πρωτοβάθμια σωματεία συλλόγους για την μετακίνηση προς Θεσσαλονίκη, με δύο λεωφορεία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back