ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ad Astra-Η μουσική του σύμπαντος» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου «Ad Astra-Η μουσική του σύμπαντος» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2024, 16:04
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tη μουσική παράσταση «Ad Astra-Η μουσική του σύμπαντος» παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Σε σχετικό σημείωμα, αναφέρεται: Το 2022, το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb» μεταδίδει τις πρώτες του εικόνες, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, καθώς άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην αστρονομία.

Αντλώντας έμπνευση από τις εντυπωσιακές εικόνες του διαστήματος, η μουσική παράσταση «Ad Astra» συνδυάζει νεοκλασική και ηλεκτρονική μουσική, πλαισιωμένη από video installation. Η παράσταση περιλαμβάνει κομμάτια από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, με πρωτότυπες συνθέσεις του Πάρη Τσίρτση και με παράλληλη αναφορά στον αείμνηστο, γεννημένο στα Ιωάννινα, Διονύση Σιμόπουλο, αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

Συντελεστές: Πάρης Τσίρτσης (keyboards/synthesiser), Όλγα Μπαλωμένου (τραγούδι), Κωστής Εμμανουηλίδης (video installation).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back