Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

92.000 ευρώ στο Αστικό ΚΤΕΛ, φθηνότερο εισιτήριο για 1100 φοιτητές

Εικόνα του άρθρου 92.000 ευρώ στο Αστικό ΚΤΕΛ, φθηνότερο εισιτήριο για 1100 φοιτητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2021, 23:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια νέα προγραμματική σύμβαση για την επιδότηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες προχωρούν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε χτεσινή του συνεδρίαση, έδωσε την έγκρισή του για τη σύναψη και υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, η οποία θα διαρκέσει για δέκα μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 92.000 ευρώ. Με την επιχορήγηση αυτή, το κόστος της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών μειώνεται από τα 35 ευρώ στα 25 ευρώ. Η όλη δράση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφορά 1100 φοιτητές.

Ο Βλάσης Παπαχρήστος από την παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό για τις συνεχείς επιδοτήσεις, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα δεν λύνεται. Το εισιτήριο είναι ακριβό, ενώ στα δρομολόγια από και προς το Πανεπιστήμιο υφίσταται «σαρδελοποίηση» τις ώρες αιχμής. Ανέφερε δε ότι με τις επιδοτήσεις που έχουν δοθεί στο Αστικό ΚΤΕΛ από το 2015 και μετά, ο Δήμος θα μπορούσε να έχει δικά του λεωφορεία και οδηγούς ή θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε μια σύμπραξη με το Αστικό ΚΤΕΛ.

Ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης» Χρήστος Πατσούρας επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξης για επανεξέταση του τρόπου καθορισμού των ζωνών, βάσει του οποίου γίνεται και η κοστολόγηση της διαδρομής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back